Službeno
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Lamborghini se folirao na sajmu u Los Angelesu, a to je uradio modelom Huracan LP 580-2 Spyder ...

... za modelsku 2017. godinu. Kako Lambo ima ove fine oznake, odmah se zna i koliko konja ima i koliko točkova ti ždrebci vrte. I ovaj nastavak iza označava oblik karoserije, tako da je praktično sve jasno. Kada su dva pogonska, onda su to zadnja dva, da koga ne bi to zbunilo. Ipak ima i onih mlađih koji se tek počinju zaljubljivati u automobile. Malo ih je, jer konkurencija je velika (tableti, računari, igrice,...), ali ima ih. Masa automobila je 1.509 kilograma, i teži je od coupea za oko 120 kg. Krov se sklopi u 17 sekundi i pri brzini do 50 km/h. Kada sam kod ovoga, jedne dnevne novine su na testu Renaulta CC u BiH, gore u sred Sarajeva pokušali sklopiti krov pri brzini većoj od 60 km/h, pa je to sve ostalo onako zaglavljeno. Autoritativno :D

Do stotke dođe u 3,7 sekundi, a može doseći 321 km/h. Uporedite sa Alfinim SUV-om :)

Motor je, kako i dolikuje Lamborghiniju, atmosferski, konfiguracije V10 koja zauzme 5,2 litra zapremine za spaljivanje benzina. 

 

AutoMotoSvijet ima više fanova na Facebook profilu od svih ostalih automobilskih medija u Bosni i Hercegovini zajedno .... preko preko 90.000!

Pridružite se i Vi! ..........................  KLIKNI OVDJE