Službeno
0
0
0
s2smodern

Treba li Alfi SUV vozilo? A zašto ne bi trebalo? Ima ga i Porsche i Bentley i BMW ne zna im se broj i Mercedes isto tako i ....

.... i zašto bi iko pisao Alfi ne treba SUV?? Treba, i evo ga, i neka pokažu šta znaju napraviti kada su u pitanju vozila čiji je centar gravitacije nešto visočije. Doduše, čini mi se da u okviru Alfe imamo dva brenda, jedan je onaj sa četiri lista, drugi su svi ostali.

U Los Angelesu su pokazali Stelvio, svoj SUV, prvi u okviru kuće, i ovaj sa djetelinom je direktan konkurent BMW-ovom X5 M modelu. Pođimo obrnuto, pođimo od performansi. Ovaj SUV ubrzava od 0 do 100 u 4,0 do 4,1 sekundu sekundu! Najveća brzina automobila je 285 km/h. Najveća snaga biturbo V6 motora od 2,9 litara je 505KS dok je moment 600 Nm. Kamionski! Mjenjač je osam brzinski, a pogon na sve točkove. Zadnji diferencijal je onaj sa upravljim momentom na izlazima, onda tu je sportski ovjes, pa opcionalno se dobiju Brembo kočnice gdje su diskovi od tzv karbon-keramike, pa tu su i Recaro sjedišta sa platnom od materijala na bazi ugljeničnih vlakana, pa tu je i 14 zvučnika kome je motor dosadno slušati, najveće snage 900 Watti, a iza svega stoji Harman Kardon ime. 

Osnovna varijanta automobila će biti pokretana 2,0 litarskim motorom najveće ssnage 208 KS i 415 Nm momenta što je dovoljno za 231 km/h najveće brzine. Čak i osnovni model dolazi sa 18 inčnim felgama!

 

 

AutoMotoSvijet ima više fanova na Facebook profilu od svih ostalih automobilskih medija u Bosni i Hercegovini zajedno .... preko preko 90.000!

Pridružite se i Vi! ..........................  KLIKNI OVDJE