ATV vozila / Quad / Moto
Pin It

Kažu, kada ga vidite prvi put potrošite dobirh pet minuta samo buljeći u njega. Vjerujem da je to potpuno shvatljivo kada pogledate ove fotografije. A ko ga je napravio? Nije ni pravnik, ni žurnalist, ni ekonomista, nego doktor mašinstva, Poljak, koji je radio u Gdańsk University of Technology,

i ne samo tu nego i u industriji u ovom gradu. Zove se Jack Watkins, a motocikl se zove Watkins 001, što će reći da će ih (srećom) biti još! 

Da bi došao do ovoga kao osnova mu je poslužio BMW R1150 RT, kojeg je našao polovnog, probao, kupio i počeo da radi. Nakon skeniranja, mislim na pravo 3D skeniranje elemenata, posvetio se poslu, sve je uz pomoć kompjuterski podržanog konstruisanja obavio, sve je složeno u jednu cjelinu gdje sve odgovara svemu. Ako kažem da je laserom rezao materijale, dovoljno je valjda da se zna sa koliko ozbiljnosti je prišao ovom poslu. Ako tražite rezervoar, on je ispod sjedišta i malo naprijed. Koristio je i elemente modela Yamaha XJ6, u dijelu koji predstavlja upravljački mehanizam ovog motocikla. 

Već planira i novi rad, ovaj put će glavnu ulogu među materijalima imati aluminijum. Želite li posjetiti njegov web site kliknite ovdje, a želite li ga pratiti na Facebooku kliknite ovdje.