ATV vozila / Quad / Moto
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Žiroskop je zaista nešto što omogućava stvari za koje, običan čovjek, nikada ne bi rekao ....

.... da su izvedive. Motocikl koji sam balansira, ne ruši se, i ne samo to. Slijedi vas kao kućni ljubimac. I bolje, jer ovi zadnji mogu biti počesto i mahniti, pa ih ima svuda okolo, najmanji ih u stvari slijedi gazdu. Na CES2017 Honda je pokazala Sooperative Mobility Ecosystem, što u Hondi žele da nazovu i vještačkom inteligencijom. Mislim, sada i jest vrijeme da se neki sistemi počnu nazivati tako, iako u suštini nije to to, no kako ih izdvojiti od ostalih mašina po sposobnostima? Samo tako. Automobil koji sam ode da se parkira, motocikl koji vas slijedi, a kod prolaska kroz vrata osvrne se lijevo i desno ... sve je to programirano od čovjeka, no drugačije od onoga sa čime dijeli izgled. 

Honda ih je nazvala NeuV, a sve čime su ga opremili nazvali su jednostavno: Riding Assist Motorcycle. Prevod i znate. Tu je još i HANA; što dolazi od Honda Automated Network Assistant. Kažu da se ona prilagođava vozačevom raspoloženju, emocijama, ... šta god im to značilo. 

AutoMotoSvijet ima više fanova na Facebook profilu od svih ostalih automobilskih medija u Bosni i Hercegovini zajedno .... preko preko 90.000!

Pridružite se i Vi! ..........................  KLIKNI OVDJE