Oprema za kampovanje
fShare
0
Pin It

[VIDEO] Jay Shafer je prije tačno deset godina preselio iz kuće od 327m3 u kućicu na točkovima površine svega 8,27m2. Tada je ne samo promijenio način života nego i život, jer je ideja komercijalizirana i sada njegova firma proizvodi i prodaje male kuće (link firme ovdje). Ima, uslovno, sve prostorije, a mi u nastavku donosimo dimenzije...

...video snimak i link ka fotografijama.

Širina kućice:2,43mTrijem:2,13mx0,91m
Dužina kućice:4,57mDnevna soba:1,83mx1,83m
Površina osnove
 8,27m2Kuhinja:1,22mx1,22m
Visina kod prevoza:4,09mKupatilo:1,22mx0,61m
Težina2.134kgSvijetla visina stropa:1,835m
**sve mjere su približne
Visina tavana:0,93m

Dnevna soba, ili prostor za boravak, ima ugrađeni stol, za izgradnju tijela za grijanje je korišten i nehrđajući čelik (kliknuti ovdje), dok osvjetljenje dolazi od četiri prozora. Pitate se kako se sve ovo može zagrijati? Proizvođač garantuje normalno grijanje i pri -37 stepeni Celzijusa vani! Ovo ne samo jer se radi o drvenoj kućici, nego je korišten i polistiren kao termoizolacija.
Moguće je dobiti i ugrađen klima uređaj!

Kuhinja posjeduje sudoper, peć na plin, hladnjak i ostavu čak! Ispod sudopera se nalaze i mali bojler i hladnjak. Postoji mjesto za toster ili mikrovalnu koju toplo NE PREPORUČUJEMO!

Mašina za veš ne može biti smještena u dio koji se naziva kuhinja, kako je to kod Amerikanaca običaj, ali za nju postoji mjesto ispod toaleta!

Spavanje je na drugoj etaži, čija je visina 0,93 metra, a mogu se utrpati i dvije osobe za spavanje, iako se kućica namijenjena za život jedne osobe.

Kupaonica je obložena rebrastim metalnim pločama što doprinosi i modernijem izgledu. Tuš dobija toplu vodu iz bojlera ispod sudopera, a ima je dovoljno za pet minuta tuširanja.