Oprema za kampovanje
Pin It

Ruksak, taj element koji je nekako izašao iz mode mogao bi se vratiti pomalo i radi mogućnosti da dopunjava elektronske uređaje. Mislimo ...

...na model Energi+ ruksak (TYLT) koji vidite na fotkama. Naravno, nije jedini, ali izgleda da je jedan od boljih, neki tvrde i najbolji sa ovom funkcijom. Cijena je bila 199 američkih dolara (sada se može naći puno jeftinije), a ruku na srce to je jeftinije nego mnogi profesionalni rusksaci namijenjeni planinarenju ... 

Ruksak ima i integrisanu bateriju čiji je kapacitet 10.400 mAh, što je dovoljno da se mobitel napuni 3-4 ili 5 puta, a tabled jednom ili dvaput (Samsung Galaxy Note 8 se može dva puta dopuniti).

Baterija ima čak tri USB porta, od čega je jedan sa 2,1 A najveće snage, dakle pogodan za tablete, a druga dva su slabiji, i namijenjeni su mobitelima. Uz ruksak dolaze dva kabla. Baterija je smještena u odjeljak namijenjen za laptop, a tu kažu i nema mjesta nego za 15,5 inčni laptop i to je to. 

Sam ruksak ima i 13 džepova (neki su premali), oni koji ga koriste kažu da nije najergonomičniji no nežale se, s obzirom na ovu opciju koji velika većina drugih nema. 

A zašto u sekciji "kamp-oprema". Pa zamislite se negdje sa tabletom na kojem imate navigaciju, nemate namjeru danima biti u civilizaciji, na nepoznatom ste .... treba vam dodatno punjenje za elektronske uređaje ... to bi moglo biti to.

A postoje i druga rješenja, neki daleko skuplji ruksak, i zasebno ponijeti dodatno punjenje koje se zasebno kupuje.