Nadređena kategorija: Oprema

FOBO, sistem za nadzor pritiska u gumama

FOBO Tire je sistem koji se vrlo jednostavno postavlja na automobil, a služi za nadozor pritiska u pneumaticima. ...

... Kao vezu sa Android uređajem koristi Bluetooth verzija 4.0 (radi i sa iOS-om). Zanimljivo je da je u funkciji i kada je automobil isključen i na parkingu, jer senzori dolaze opremljeni baterijama za svoj rad. Baterije mogu da traju čak dvije godine. Aplikacija koje dolazi za nadzor je takođe zanimljiva. Pomaže da se čak 20 automobila nadzire, što znači da je korisna i za vozače u firmama koji imaju vozni park na sebi, ili one koji su zaduženi za održavanje voznih parkova. Sa druge strane, jedan senzor dozvoljava da ga nadzire do 100 uređaja, i iskreno neznam kome bi moglo zatrebati više. 

Senori se na točkove montiraju za manje od pet minuta, a na točkovima nije potrebna nikakva prepravka. 

Otkud ovo kao tema? Na vrh mi je glave prelaziti 20 kilometara u oba smjera svakih 10 - 15 dana kako bih na jedinom ispravnom manometru u Mostaru prekontrolisao pritisak u pneumaticima. A i u firmi ću predložiti nabavku ovoga, jer je jedna osoba zadužena za uredno stanje pet automobila! I da, te informacije od senzora nisu ekskluziva za onoga ko ima iOS ili Android uređaj. Postoji uređaj unutar vozila koji daje informaciju o pritisku.

Radi na temperaturama od -45 do 85 stepeni. Nemojte se čuditi za ovih 85 stepeni, jer metal na suncu prelazi bez poteškoća 63 stepena.


FOBO Tire is a Tire Pressure Monitoring System using Bluetooth 4.0 that works directly with your iOS or Android device. It also comes with an intelligent In-Car monitoring unit that works simultaneously with your smart phone. System works even if  your car ignition is switched off. FOBO Tire works using battery power for almost two years before replacement power source ((2xAA - In-Car unit & CR2032 - sensors). System can monitor up to 20 from your smartphone simultaneously with just one single app. Also it can connect up to 100 smart phone users. 

Installing is easy, it takes only five minutes. Each FOBO Tire sensors and In-Car unit cannot be reused. Each FOBO Tire is locked to a specific owner's FOBO cloud account. Replacement sensors will be available for purchase separately. You will also be notified by the FOBO Tire app in the event any tire sensor is missing.

System is operational in temperature range -40 to 85 segrees Celsious. 

 

Google+