Road2Services, velika pomoć u automobilu!

 SOFTWARE    Ako putujete u Hrvatsku na odmor ili prolazite kroz Sloveniju ili Austriju, preuzmite kompletno besplatnu aplikaciju Road2Services. U njoj ćete pronaći sve najbitnije informacije za vozače ali i ostale. U bazi podataka nalazi se preko 30.000 subjekata do čijih usluga ćete na najjednostavniji način doći navigacijom ili jednostavno biranim telefonskim pozivom. Aplikaciju možete koristiti na...

Delphi - Verizon, monitoring vozila

Delphi je proizvođač automobilskih komponenti koji širom svijeta ima oko 150.000 zaposlenih, a u SAD-u, gdje je sjedište "svega" 20-ak hiljada. Verzion je jedan od najvećih telekom operatera u SAD-u. Dobitna kombinacija za ovo što vidite na fotografiji. Radi na automobilima koji su pravljeni iza 1996. godine (USA standardi). Adapter (desno) se kupi za 250 američkih dolara i uključi u OBD-II port na automobilu. S obzirom da je Verzion u pitanju, to znači da preko "GSM" signala informacije šalje na mobitel, tablet, računar, gdje god vlasnik želi. Dijagnostika, odnosno parametri koje vlasnik želi su mu pokazani na ekranu njegovog uređaja. U cijeni uređaja su plaćene dvije godine rada, s tim da se ...

Igračka: Hyundai E4U

Ovo je definitivno bacanje novca. Automob... vozilo koje je Hyundai pokazao u Seulu i dao mu ime E4U (i-for-you) je namijenjeno prevozu jedne osobe ... ma kakvom prevozu. Namijenjeno je ničemu. Možda bi moglo ići po sobi. Pogledajte one zadnje točkiće. Najobičnija kocka šećera bi predstavljala nepremostivu prepreku. Novac koji su uložili u ovo ništa su mogli uplatiti u fond za liječenje nekog djeteta ili djece. Snaga je 0,5 kW i može 30 km/h po ravnom, jako ravnom, terenu. Ja iskreno ne bih u ovo ušao da mi neko plaća. Da mi se ljudi smiju okolo. Ovo ide u rubriku GADGETI, u širokom luku zabolazimo sve rubike koje imaju veze sa autima ili vozilima!

Volvo, Adaptive Digital Display

 VIDEO   Ovdje je jedan odličan video, u stvari konkretnije ovo je uputstvo za razumijevanje intrument table i pokazivača Volva V60 sa hibridnim pogonom i baterijama punjivim na NND mreži, ali i mogućnosti i prilagodljivost onoga što u Volvu zovu Adaptive Digital Display (ADD). Toplo preporučujemo da pogledate. Sama tehnologija je debitovala u Volvu V40.

Mercedes prelazi na Garmin

Mercedes-Benz je saopštio da prelazi na Garmin kao navigacije koje će integrisati u svoje tvorničke navigacione sisteme. Bar u naredne četiri godine. Uvest će se i mali sekundarni displej koji će zasebno goviriti o putanju koju vozač treba slijediti da bi došao na odredište. Ovo je vijest, jer je Mercedes tek drugi koji proizvođač automobila koji će koristiti Garmin (pored Chryslera). Još da umjesto da nas prave budalama sa stavljanjem njihovoe trokrakte zvijezde na Renultov dCi motor koji se nalazi u Daciama, ne bi bilo loše.

Bringrr, da ne zaboravite mobitel

 VIDEO   Imate nekoga u SAD-u koji povremeno dolazi do vas? Možete ga iskoristiti da kupi neke jako zanimljive stvari za vas tamo, ... da ne pričam zašto. Evo još jedne, Bringrr služi da podsjeti vozača da ne zaboravi mobitel u automobilu. A može i dopunjavati mobitel (USB). Koristi bluetooth, a sljedeći video će sve bolje pokazati, pa da skratimo priču. Vozača upozorava vizuelno ali i zvučno da ponese mobitel prije nego napusti automobil. 

Google+