Noviteti
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

 VIDEO    Znate šta je zajedničko svim malim uređajima koji imaju bilo kakav oblik baterije? Njihovi korisnici žele što više snage ili moći i što duži vijek trajanja baterije. Evo jednog uređaja koji se može pohvaliti da je baš poželjan radi toga, i ne samo toga. Kamperima i avanturistima bi dobro došao, pa ga smještamo u rubriku KAMPOVANJE. Nitecore je proizvođač, a model Tiny Monster TM26 je najmanja 3.500 lumenska baterijska lampa. Napravljena je od aluminijuma, a svjetlost pružaju četiri Cree XM-L svijetleće diode. Smještene su u kućišta sa reflektorima, a providna površina je mineralno staklo. Baterije su Litijum-ionske (četiri 18650 ili osam ćelija model CR123), pune se preko adaptera za neizmjeničnu struju. Naravno, oni kojima n etreba svih 3.500 lumena imaju mogućnost odabrati manje jako...

...
svjetlo, a na raspolaganju je osam nivoa osvjetljenja. Koji nivo osvjetljenja je odabran pokazuje mali OLED displej, ali pokazuje i stanje baterija (voltaža), koliko vremena može svijetliti sa preostalom energijom, i radnu temperaturu. Vijek trajanja elektriciteta iz baterija je svega 40 minuta, ali se zauzvrat dobije cijelih 3.500 lumena, ali i 1.000 sati ako je dovoljno svjetlo od 3 lumena. Sve između je više nego prihvatljivo. Za one koji se baš ne razumiju, ili ne žele da se razumiju u ove mjere, možda je sljedeći opis jakosti svjetla bolji - domen svjetlosnog snopa sa najjačim osvjetljenjem je 415 metara. 


Cijena je 390 dolara, no prije nego kažete preskupo, pogledajte video. 


AutoMotoSvijet ima više fanova na Facebook profilu od svih ostalih automobilskih medija u Bosni i Hercegovini zajedno .... preko preko 90.000!

Pridružite se i Vi! ..........................  KLIKNI OVDJE