Nepotvrđeno

Kineski proizvođač hladnjaka Geely je vlasnik Volva. Pod njegovim orkiljem Volvo je dobio svjež novac i ide mu kako ide - odlično. A to nije sve. Polestar je postao poseban brend, po prvi put, a ako tražite ekivalent da bolje shvatite šta je Polestar, to vam je kao AMG kod Mercedesa.

Polestar 1 je jedan od automobila koji bi svaki muškarac bez razmišljanja prihvatio kao svoje vozilo. I opet to nije sve. Geely je postao većinski vlasnik Lotusa, a u Lotusu će razviti SUV koji će konkurisati Cayenne modelu, pa i Urusu. I opet nit o nije sve. Lotus ima konceptni model Esprit. Nisu oni njega bezveze razvili, možda su malo fulili izgled koji bi trebao biti konvencionalniji. Kažem nisu bezveze, jer se osluškuje javnost (čitaj - tržište). Potpuno sam siguran da se negdje na crtaćim stolovima sada zanimaju sa budućim Espritom, jer Geely će vratiti Lotus kao i Volvo na puteve stare slave, a to mogu samo ako ponude nasljednika Esprita.

A pola posla je već gotovo! 

Kako?

Fino, pogonski dio, pa i platforma se može posuditi od Polestar 1 modela, pa bi najrealnije bilo imati novi Esprit sa hibridnim pogonom koji je kao kod modela Polestar 1, a to znači novi Lotus se može pčekivati u naredne četiri godine, i to sa hubrudnim pogonom čija je zbirna sistemska snaga najmanje 600 KS.

Još samo da izgled ne bude bezličan kakav je bio kod koncepta!

....................

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button