Nepotvrđeno

Zahvaljujući OmniAuto možemo imati vizuelnu sliku kako bi mofao izgledati Maserati Levante GTS, ako ...

. ikada dobije zeleno svjetlo za proizvodnju. I kako kažu kolege, ovo je najbliže što bi bilo eventualnom Ferrarijevom SUV vozilu. A ako dobije zeleno svjetlo to bi značilo 530 KS najveće snage i 710 Nm momenta iz 3,0 litarskog V6 motora, a to je dovoljno da do stotke dođe ispod pet sekundi. Najveća brzina bi bila 264 km/h.

A znate zašto se misle oko zelenog svjetla? Jer je njihov marketing šef, Alberto Cavaggioni rekao da i nema tržišta za SUV vozila snage oko 500 konja. Eto konju nema!

Stvarno sve ove što marketing polažu na bilo kakav način treba poslati prvo da strudiraju logiku, a ona se uči kroz učenje šaha i shvaćanje matematike, pa onda osnova ekonomije i malo informatike. Vidjeli ste oglas britanske amabasade kako se oglašava sa Jaguarom u Dnevnom Avazu. Kakva je kupovna moće, ali i sam karakter osoba koje kupuju one novine koje su postale predmet ličnog obračuna SBB i SDA stranaka? Koga briga tu za Jaguar. Onda pričam sa jednim u Toyoti, kaže oni vole plaćati lokalne portale sa crnim rubrikama. Pitam ga kada kupuje mobitel, da li gleda gsmaeran ili taj trač-portal? Kaže Gsmarena. Pitam kada kupuije auto gleda li taj portal ili kakav specijalizirani, kaže specijalizirani. I NIJE MOGAO izvući pouku. Logika je nasušna potreba ovog naroda! Tako ti je to moj Alberto, nisi jedini!

Dakle ovo posmatrajte kao Ferrari SUV!

....................

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button