Koncepti, studije, ideje ...
fShare
18
Pin It

Lamborghini je otkrio svoj najavljivani koncept, a isti nosi ime Terzo Millennio (sa italijanskog: treći milenijum). U razvoj istog je uključen i čuveni MIT, a ako su oni tu onda je ovo krema visoke tehnologije. Odmah da krenem sa delikatesama, tu je kondenzator

velikog kapaciteta, koji služi za skladištenje elektriciteta. Zašto kondenzator? Puni se brže od baterija, i nema vijek trajanja kakav je kod baterija. Ima tu nekih stvari koje kondenzatori nisu dosegli, da jesu baterije ne bi niti postojale, no ova ideja se ne smije zanemariti. A kondenzator se brzo i oslobađa električne energije, u u kombinaciji sa baterijama automobil može učiniti zaista eksplozivnim kada su u pitanju performanse. Ako ne znate, oni već koriste kondenzator velikog kapaciteta kod Aventadora za Stop/Start sistem.

To nije sve, ovdje su radili i sa nanotehnologijama u oblasti baterija ugljika. Kažu da ove baterije imaju budućnost jer su manje mase i imaju povećano oslobađanje električne energije kada se javi potreba za to. Unači Terzo Millennio ima praktično dva skladišta električne energije, najgrublje rečeno. 

Elektromotori su smješteni u točkove, što je očekivano. 

Karoserija je od karbonskih vlakana zapečenih u epoksi-smole, a zahvaljujući nanotehnologijama (jakob i teško bilo ovdje ukratko sve to objasniti, ali hoćemo nekada ur ubrici tehnika), otkriva se oštećenje (sitne pukotine) i pokrene samopopravljanje "nano-kanalima". Takođe ovi materijali mogu skladištiti električnu energiju.