Koncepti, studije, ideje ...
0
0
0
s2smodern

Kažu umjetnost ne mora biti lijepa, ona treba da pobudi neki osjećaj u onima koji je konzumiraju očima, ušima, dodirom ...

. Evo primjera da je umjetnost i lijepa i da svako čulo uživa, a ne sumnjam da će i cjevčice koje imamo u srednjem uhu i prestavvljaju svojevrsne prostorne senzore, senzore za G-silu, x-osne senzore nas samih takođe uživati u eventualnoj vožnji u ovome. 

Ima dvoja vrata, dug je više od 6 metara, izgleda kao da je prenesen iz stripova na cestu, felge su 24 inčne. Do stotke dođe u 4 sekunde, a baterije za 5 minuta napuni toliko da može preći 100 kilometara. Najveća snaga 738 KS. Energetski kapacitet baterija je 80 kWh, a dovoljne su za oko 300 kilometara vožnje. U novcu po cijenama JP EP BiH, u baterije se "smjesti" okruglo 10 KM! Dakle 100 pređenih kilometara košta oko 3 KM i 30 feninga. Punjenje može biti i bežično. 


Art is something what is not neccessary beautiful, but something what shake us inside, within our stomak, our brain, wake up some of emotions.

This art (vehicle) is both: beutiful and hit our emotions! 

AutoMotoSvijet ima više fanova na Facebook profilu od svih ostalih automobilskih medija u Bosni i Hercegovini zajedno .... preko preko 90.000!

Pridružite se i Vi! ..........................  KLIKNI OVDJE