Kampovanje - vozila i oprema
Pin It

Ko od vas što dolazite na ovaj sajt ne bi ponekad spakovao vreću za spavanje, šibicu, može i tablet ili laptop za ...

... film kakav, što da ne, nećemo bježati od svega iz ovog vremena. Ako bi bježali, onda da se riješimo i današnjih baterija i LED tehnologija kod svjetiljki? .... I tako opremljeni razgulili negdje na par dana, jednostavno da pobjegnemo od ovih hitaca gluposti kojima smo svaki dan izloženi. 

Ovo je idealno za nešto takvo. Jeep Wrangler je jedan od najprohodnijih terenskih automobila, svidjelo se to kome ili ne. I poderat će on nekoliko Lada Niva dok mu nešto bude, a neće trošiti ni kap više od nje ako se readi o pogonu benzinom. A onda za njega zakačite Off-Road Mopar Camper prikolicu, i kud će šta ljepše. U Bosni i Hercegovini trebate poznavati i podatke kuda ima poslaganih mina kuda ne (evo ideje za aplikaciju za Android OS). 

A kakva je ova prikolica Moparova? Kao i sve njihovo, jednostavno odlično. Pored toga što vode računa da sve izgleda privlačno i autoritativno, vode računa i o upotrebljivosti. Prikolicu nude u dvije varijante, Trail i Extreme Trail. Oba imaju veliki ležaj, da nekažem krevet, 110 Voltnu instalaciju, klirens od više od 30 cm, stol (sklopiv), ... Prikolica je napravljena od aluminija (onaj Extender ima ojačan ram), a kada već spominjemo klirens, ona "obična" ima 30,5 cm klirens, a Extreme oko 38 cm. 

Obična verzija: Masa je 385 kg. Širina je 2.235 mm, a visina je 1.257 mm.
Extreme verzija: Masa 476 kg, širina 2.235 mm i visina 1.321 mm

Vijest nije nova, ovo je odavno u ponudi Mopara, no svakako je zanimljiva i potpuno u skladu sa novim pristupom našeg portala automobilima!http://www.mopar.com/shop/camper-trailers/