Kampovanje - vozila i oprema
Pin It

Evo još jedno kamp vozilo. U stvari zovu ga XV ili Xpedition vehicle, što bi bilo ekspedicijsko vozilo. EartRoamer je ...

... inače poznat po tome što svoj posao obavi onako kako i treba, a to pokazuju i na ovom primjeru. Kompanija je smještena u državi Colorado. Inače vode se idejom luksuznog kampinga, a to ćete i vidjeti na fotografijama ispod. 

Sve je bazirano na Fordu F-550, a pokreće ga 300 konja jak 6,7 itarski V8 turbo-dizel! Jeste li već sklopili oči i zamislili se u ovome? Gume su 37 inčne (nije greška u tipkanju). Mogu se dobiti i 41 inčne, namijenjene upotrebi u vojne svrhe. U zadnjem dijelu su skinuli jedan par točkova, pa je preostao samo jedan još. Klirens je oko 26 cm. Opcionalno se može dobiti i ovjes kojim se visina podešava. A i sistem za dopuhavanje guma je tu, nije naodmet.Pored svog luksuza brend je poznat i po tome što osigura i veliki rezervoar za vodu, struju (solarne ćelije ili dizel agregat, ili oboje) pa i topu vodu. Kod ovog vozila ima oko 340 litara svježe vode, tople ima 100-ak litara. Solarne ploče su snage do 1.100 Watti, a tu je i 3,7 kW-tni dizel-električni agregat. Ima i klima uređaj!

Treba li uopšte spominjati rižider, mikrovalku, surround sound sistem, ..... TV ima dijagonalu 46 inča. Svijetla visina poda je 203 cm. Osvjetljenje je LED!

Inače vozilo može biti dugo 6,9 metara, a ako je to nekome malo ima i od 8,4 metra. 

Cijenu nećemo spominjati, da ne pokvarimo svo to maštanje kojem ste se prepustili :)