Kampovanje - vozila i oprema
fShare
0
Pin It

Ovo bismo mogli nazvati terenska kamp-prikolica. Zamišljena je da, ne samo izgleda tako, nego da je sposobna...

... preći sve prepreke, pa joj se zato povećava i upotrebljivost kod onih koji ne traže isključivo luksuz prepoznat i kroz vizuelni identitet i ne potpuni komfor kako je to kod kamp-prikolica koje danas gledamo po cestama. Ecotrek 510 ne pati od futurističkog dizajna, ali je zato namjenski pravljen za off-road kamping. Eto izmislismo i novi termin, jasan, a opet možda besmislen do bola. Sama konstrukcija je od aluminijuma koji je spajan MIG postupkom zavarivanja. A oplata je od aluminijum-polyetilena, za šta konstruktor tvrdi da je 3,5 puta manje mase od čeličnih i 1,5 put manje mase od čistog aluminijuma. paneli su unutra spojeni lijepljenjem butil trakom, a sve sve radi uštede u masi, ali i što bolje toplotne izolacije. S obzirom na ovo, skoro je nemoguće da se pojave znaci korozije na ovakvoj prikolici. 

Klirens je 38 centimetara, a prikolica je na 15 inčnim felgama oslonjenim na Timbron način oslanjanja točkova koji ne uključuje osovinu, a i namijenjen je terenskim uslovima vožnje (tvrde da je poskakivanje potpuno eliminisano na ovaj način). Masa prikolice je oko 500 kilograma, a dimenzije su do 401x208x190 cm. Električni sistem može podnijeti struju od čak 30 Ampera (ako im je vjerovati), a tu je i DVD player (iako je vrijeme nekih drugih formata, nije u svim dijelovima planete dozvoljeno preuzimanje divX sadržaja sa inteneta na način kao u BiH). Napon električne mreže je 12 Volti, ali ima konverter koji će je prevesti u 120 Volti (američki standard). Osvjetljenje je LED, a prtljažnik je sa odjeljcima i dovoljno je kapacitativan za namjenu vozila.

Cijena počinje od 11.995 dolara, pa se u zavisnosti od želja kupaca penje .... a opcije su: 1.000 dolara je klima, 300 dolara je AGM baterija,...