Početna

Alfa sprema najveći automobil u svojoj historiji

Stelvio je jedini SUV koji dolazi iz Alfa Romeo pogona. Ali, to neće ostati tako, naime, Alfa sprema veći SUV, i predstavit će ga ..... u JUNU ove godine. Ne zna se kako će se zvati, mediji navode ime Castello, ali jun je evo tu, pa vidjet ćemo. 

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

... evo par natuknica: McLaren 670S, 570S, Mini Cooper, Ferrari F430, Fiat 500, itd itd. Evo ga i u plovilima, ovo elegantno plovilo je dobilo izgled njegovom olovkom. Dužina je 31 stopa, a pokreće ga 4,2 kW jak elektromotor. Napaja se 12 Voltnim baterijama (Varta u ovom slučaju). Energetski kapacitet baterija je 14,7 kW, a evo razmišljam o smještaju, plovila su savršena za baterije, jer se iste mogu iskorisititi i kao balast!!! 

Ovaj kapacitet mu je dovoljan za 10-ak sati vožnje. Kome treba više ako se radi o slatkovodnom vozikanju? Još ako je kuća i posao pored te iste vode. Izbjegne se saobraćaj, a usput i uživa. 

Izrađeno je od palisandrovine i mahagonija, a lakiranje je obavljeno u desetinama slojeva, kako bi se drvo zaštitilo. 

AutoMotoSvijet ima više fanova na Facebook profilu od svih ostalih automobilskih medija u Bosni i Hercegovini zajedno .... preko preko 90.000!

Pridružite se i Vi! ..........................  KLIKNI OVDJE