Početna
Reg.

Novi Tesla Roadster

Tesla će pokazati i novi Roadster čiji je energetski kapacitet baterija nevjerovatnih 200 kWh, a to je dovoljno za 1.000 kilometara autonomije. Ubrzanje do stotke je 2 sekunde, a najveća brzina preko 400 km/h.

TREBATE OSIGURANJE?
Nazovite:
063 202 207 ili
  062 875 275

SMK Rent-a-Car, Sarajevo
Mob&Viber 061 053 053

0
0
0
s2sdefault

Radi se o letjelici Virgin Galactic-a, u vlasništu Sir Richarda Bransona, imala bi 40 sjedišta, a pokazali su izgled juče u Denveru....

... Prelazio bi razdaljinu od Londona do New York Cityja za 3,5 sata, i bio bi najbrži (civilni) avion na svijetu. Sir Branson je na ovom projektu počeo da radi sa Boom Technologies, a kažu da bi sve trebalo biti gotovo do 2020. godine.  

"I have long been passionate about aerospace innovation and the development of high-speed commercial flights. As an innovator in the space, Virgin Galactic's decision to work with Boom was an easy one. We're excited to have an option on Boom's first 10 airframes. Through Virgin Galactic's manufacturing arm, The Spaceship Company, we will provide engineering and manufacturing services, along with flight test support and operations as part of our shared ambitions."

Prototip XB-1, manja verzija koju zovu Baby Boom, ima dva mjesta i razvija brzinu 2,2 Maha. Testni let ove letjelice je zakazan za 2017. godinu. Predviđaju da će cijena karte biti oko 5.000 američkih dolara, što nije puno.

Najpoznatiji bosanski trač-portal, koji sebe smatra autoritativnim i za automobile i avione i por*o-folk pjevaljke i arhitekturu i medicinu i brodove, a sve zbog prikupljanja banera i navlačenja broja klikova komentatora ..... napiše za letjelicu "bit će 10 puta brži od aviona Concorde te 2,6 puta od trenutnih aviona" onda se mora i nasmijati, a svakom imalo upućenom čitaocu jasno je koliko poznaju bilo kakvu problematiku kojom se bave. Po ovoj gore rečenici ispadne da je Concorde u stvari nešto više od tri puta sporiji od komercijalnih aviona. Srećom, oni koje ovo zanima znaju na koju stranu da se okrenu i potraže informacije.

AutoMotoSvijet ima najviše fanova na FB profilu od svih automobilskih medija u Bosni i Hercegovini, preko preko 80.000!

Pridružite se i Vi!