Početna

Alfa sprema najveći automobil u svojoj historiji

Stelvio je jedini SUV koji dolazi iz Alfa Romeo pogona. Ali, to neće ostati tako, naime, Alfa sprema veći SUV, i predstavit će ga ..... u JUNU ove godine. Ne zna se kako će se zvati, mediji navode ime Castello, ali jun je evo tu, pa vidjet ćemo. 

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

... Osjećate li se prevareni? Nemojte, ipak je ovo Saab, i radi se o lovcu Gripen E, prototip 39-8 i posljednji je model, a konkurencija mu je Lockheed Martin F-35 Strike Fighter.

Kad smo već tu malo da ga i opišemo. Šesta generacija Gripena, Može da nosi praktično svako oružje. Pokreće ga General Electric F414G mlazni motor sa 20 posto više potiska, nego je to prije bilo. Može se dopunjavati gorivom u zraku u skladu sa NATO standardima. Dug je 15,5 metara, raspon krila 8,6 metara, a nosi se sa masom od 16,5 tona. Leti na preko 16 kilometara visine i doseže 2.450 km/h najveću brzinu. 

Prethodna generacija Gripena se nalazi u službana vojski Švedske, Južne Afrike, Češke republike, Mađarske, Tajlanda, ... i čudi me da nema u Brazilu! 

Isporuka E generacije je od 2019. godine.

AutoMotoSvijet ima više fanova na Facebook profilu od svih ostalih automobilskih medija u Bosni i Hercegovini zajedno .... preko preko 90.000!

Pridružite se i Vi! ..........................  KLIKNI OVDJE