Satovi
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Prema proizvođaču, ovo je prvi mehanički sat u svijetu koji kombinuje hronograf, GMT indikator, alarm i ima dvije rezerve snage. Jedna služi za pokretanje mehanizma sata i ostalih funkcija sem alarma, a druga za alarm. Ako pogledate sat, na poziciji između 4 i 5 je

pokazivač snage za sat, a između 7 i 8 je pokazivač snage za alarmni mehanizam. Napravit će se 100 primjeraka, dakle serija je ograničena, a cijena je 20.850 dolara. Sad će neko reći da za ovaj novac može kupiti i Audemars Piquet, ili Rolex ili šta ja znam. No ipak ograničena serija, sa ovim ili ovakvim mehanizmom, možda nije loš kolekcionarski izbor. 

Kućište je prečnika 43 milimetra, a sam mehanizam ima više od 500 dijelova.

Osnovno: Calibre F 2012, 39 jewels, 28.800 poluvibracija po satu, dvije opruge kao pohrana energije (odvojeno za sat i alarm). kućište od čelika, polirano je. Nereflektujuće na obje strane safirno kristalno staklo. Vodootporan, ekvivalent pritiska je 100 metara dubine. 

AutoMotoSvijet ima više fanova na Facebook profilu od svih ostalih automobilskih medija u Bosni i Hercegovini zajedno .... preko preko 90.000!

Pridružite se i Vi! ..........................  KLIKNI OVDJE