Satovi
Pin It

Fleurier Quality je dodijelio certifikat, za model Chopard L.U.C Qualité Fleurier, i to je četvrti koji su dodijelili ovom proizvođaču satova. Problem kod satova je što se na fotografijama ne mogu neke stvari predstaviti onakvim kakve jesu. Kod ovog sata to je površina koja je posebna i kako kažu u Chpardu "treba da uhvati i zadrži svjetlo, stvarajući tako fenomenalan kontrast". E sad, to...

... je čini se i jedina moguća interpretacija ovog detalja. Jedino moguće bolje predstavljanje bi vjerovatno bilo pokazivanje samog sata uživo.

Prečnik kućišta je 39 milimetara i načinjeno je od 18 karatnog zlata. Pozadina, odnosno poklopac mehanizma kućišta je, u skladu sa današnjim trendovima, providan. Unutra je kalibar 96.06 i ima 65 sati rezerve snage. Iz prethodnog je jasno da se radi o mehaničkom satu sa automatskim mehanizmom za navijanje. Ritam rada je 28.000 vibracija u jednom satu.

Napravit će se svega 300 komada ovog sata (otpornog na vodu do dubine 30 metara, mada se ja lično nikada neću složiti sa ovakvim tretiranjem ove vrijednosti). Narukvica je od aligatorske kože, a kopča od ružičastog zlata.