Početna

Najbrži SUV na svijetu bit će ....

Lister, tunerska kuća, ima namjeru od Jaguarovog F-Pace SVR modela načiniti najbrži SUV na planeti. Kako? Iz 5,0 litara velikih cilindara V8 motora izvući će oko 680 KS, a to će biti dovoljno za, kažu, 306 km/h. Namjeravaju napraviti 250 takvih automobila. Tačnije, ...

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

...kojeg će zvati Urus. Nakon početka njegove proizvodnje Lamborghini će najmanje udvostručiti proizvodnju, na sedam hiljada ili više, godišnje. Povećat će i broj prodajnih mjesta na svijetu, sa 132 na 160, a 30 posto njih je u SAD-u. 

Možda je ovo nekome previše, no i Kinezi absorbuju dosta toga, a i Ferrari je podigao proizvodnju na 9.000 automobila godišnje.


Lamborghini is set to cap its annual supercar production at 3,500 units as the firm braces for the arrival of the Urus SUV. The automaker believes that when the Urus arrives, its annual production figures will more than double to 7,000 vehicles annually.

AutoMotoSvijet ima više fanova na Facebook profilu od svih ostalih automobilskih medija u Bosni i Hercegovini zajedno .... preko preko 90.000!

Pridružite se i Vi! ..........................  KLIKNI OVDJE