Početna

Opoziv: Kia Sorento (2011.)

A evo i opoziva Kije, konkretno modela Sorento koji je pravljen u 2011. godini. Ima problem sa curenjem goriva, koje se može dešavati u motorskom prostoru. A to može dovesti do požara. Izvor: Alert 12/2018 A12/0397/18

0
0
0
s2smodern

Wolfganag Hatz je dao otkaz u Izvršnom odboru Porschea, a prije toga je radio kao ...

... šef odjela za razvoj motora i pogona u Volkswagen Grupi. Bio je u centru skandala oko lažiranja testova sadržaja ispušnih plinova, ali niko nije uspio dovesti njegovo ime u vezi sa tim kriminalom. Prije je radio za Opel i Fiat, pa i BMW. Smatraju ga ocem BMW-ovog F14 motora (u modelu M3 E30 serija). A razvio je i onaj u Porscheu 911 Carrera RS 3,8. Poslije njegove ostavke, u VW-u su suspendovali i Urlicha Hackenberga, čovjeka koji je bio vodeći VW inžinjer, a bio je i u Upravnom odboru Audija. Niko ne zna kako su ova dva slučaja povezana, no očito u Volkswagenu imamo sapunicu o kojoj zna vrlo malo ljudi. 

U Porscheu Hatza mijenja Michael Steiner, i imenovan je ševom razvoja i istraživanja u Porscheu. S obzirom na njegovu prošlos, nisu mogi naći boljeg čovjeka, a sreća im je pa ne gledaju "mora li biti Srbin, Hrvat ili Bošnjak", onda bi možda kakav debil morao biti izabran i ukopao bi firmu kao što debili ukopavaju i ovu našu zemlju. 

AutoMotoSvijet ima više fanova na Facebook profilu od svih ostalih automobilskih medija u Bosni i Hercegovini zajedno .... preko preko 90.000!

Pridružite se i Vi! ..........................  KLIKNI OVDJE