Početna

Najbrži SUV na svijetu bit će ....

Lister, tunerska kuća, ima namjeru od Jaguarovog F-Pace SVR modela načiniti najbrži SUV na planeti. Kako? Iz 5,0 litara velikih cilindara V8 motora izvući će oko 680 KS, a to će biti dovoljno za, kažu, 306 km/h. Namjeravaju napraviti 250 takvih automobila. Tačnije, ...

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

... šef odjela za razvoj motora i pogona u Volkswagen Grupi. Bio je u centru skandala oko lažiranja testova sadržaja ispušnih plinova, ali niko nije uspio dovesti njegovo ime u vezi sa tim kriminalom. Prije je radio za Opel i Fiat, pa i BMW. Smatraju ga ocem BMW-ovog F14 motora (u modelu M3 E30 serija). A razvio je i onaj u Porscheu 911 Carrera RS 3,8. Poslije njegove ostavke, u VW-u su suspendovali i Urlicha Hackenberga, čovjeka koji je bio vodeći VW inžinjer, a bio je i u Upravnom odboru Audija. Niko ne zna kako su ova dva slučaja povezana, no očito u Volkswagenu imamo sapunicu o kojoj zna vrlo malo ljudi. 

U Porscheu Hatza mijenja Michael Steiner, i imenovan je ševom razvoja i istraživanja u Porscheu. S obzirom na njegovu prošlos, nisu mogi naći boljeg čovjeka, a sreća im je pa ne gledaju "mora li biti Srbin, Hrvat ili Bošnjak", onda bi možda kakav debil morao biti izabran i ukopao bi firmu kao što debili ukopavaju i ovu našu zemlju. 

AutoMotoSvijet ima više fanova na Facebook profilu od svih ostalih automobilskih medija u Bosni i Hercegovini zajedno .... preko preko 90.000!

Pridružite se i Vi! ..........................  KLIKNI OVDJE